Pretučen Srbin na Kosovu

Dvadesetogodišnji Strahinja Petrović iz Gračanice rekao je da su ga napala i pretukla trojica Albanaca i da je zbog batina izgubio svijest. Napad na srpskog mladića dogodio se sinoć oko 19 časova na putu za obližnje selo Dobrotin. Petrović je rekao da ga je u vožnji pretekao crni karavan, blokirao put, te su ga potom napali vozač koji je imao četrdesetak godina i dvojica mladića od oko 20 godina.

– Krenuo je prema meni, vikao je, ja sam ga pitao koji je problem. On me je iz sve snage šakom udario po glavi. Kada sam došao pri sebi video sam da su tu još dvojica sa njim i oni su hteli da me udaraju – ispričao je Petrović. On je naveo da nije upamtio punu registarsku oznaku automobila, ali da je vidio tablice sa početnim brojem 01, što ukazuje da je vlasnik automobila iz prištinskog okruga.

Kada je došao svijesti, vidio je dvije djevojke koje su se ubjeđivale sa napadačima i odvukle ih u automobil, koji se potom udaljio sa mjesta događaja. Strahinji je u pomoć pritekao Srbin iz Dobrotina koji je obavijestio policiju, a pomoć mu je ukazana na Odjeljenju hirurgije u Gračanici, odakle je prebačen u Kosovsku Mitrovicu.

On je naveo da nikada nije imao nikakvih problema sa Albancima, da izbjegava konflikte i da je razlog napada na njega mogao da bude jedino to što vozi automobil sa tablicama kragujevačke registracije. Iako je slučaj prijavio policiji, ne vjeruje da će napadači biti otkriveni i procesuirani.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79