Pretukli sugrađanina pred policajcem

Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv Armina Avdulahija, Benjamina Omića, Dženara Hasanića i Amira Mašića zbog nanošenja povreda jednoj osobi i narušavanja reda i mira. ​Optužnica je proslijeđena Općinskom sudu u Zavidovićima, navode u Tužilaštvu ZDK-a.

Povrede

Ova četvorka je, prema navodima iz optužnog akta, 4. juna 2019. u mjestu Jelovac u Maglaju napala Mirzu Terzimehića na parkingu u neposrednoj blizini ugostiteljskog objekta Kameni zamak.

Nakon izlaska iz automobila i nakon kraće prepirke počeli su ga udarati rukama i nogama u predjelu glave. Tada im je prišao policijski službenik Policijske stanice Maglaj Nermin Bradarić radi sprečavanja sukoba, naređujući im da prekinu sukob, na što su se oglušili i nastavili udarati žrtvu, a potom su se udaljili automobilom. Ponovno su se vratili na isto mjesto i nastavili udarati Terzimehića, nakon čega su pobjegli.

Tom prilikom ​Terzimehiću su nanesene lake tjelesne povrede u vidu rane i oguljotine desne ušne školjke, krvnog podliva kože u dijelu desnog očnog otvora, ogrebotine kože u dijelu desne obrve i krvnog podliva u dijelu lijeve polovine donje usne.

Avdulahi, Omić, Hasanić i Mašić se terete da su nasiljem prema drugom i naročito drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozili građanski mir i nanijeli lake tjelesne povrede drugoj osobi.

​Inače, sva četverica optuženih su višestruki povratnici u činjenju krivičnih djela. Avdulahi je osuđivan čak 13 puta. Protiv njega je u toku još jedan postupak gdje se, zajedno s Benjaminom Omićem, tereti za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga.

​Droga iza stabla

Avdulahi i Omić su skupa sa Belminom Đemićem i Ernadom Osmićem u mjestu Rosulje u Tešnju izazvali udes vozilom Alfa Romeo. Nakon saobraćajne nesreće na magistralnom putu M-4 iz gepeka su izvadili pet paketa marihuane upakovane u plastične kese zavezane na krajevima, a zatim su ih stavili zajedno u plastičnu kesu.

Prije dolaska policije drogu su sakrili na obali potoka Mlinca, pored stabla. Istog dana drogu su pronašli policajci PS Tešanj. Postupak u ovom predmetu vodi se u Općinskom sudu u Tešnju.​

​​Optužnica je proslijeđena Općinskom sudu u Zavidovićima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments