Prevara godine u Sarajevu: Preko Bookinga izdao apartman, gosti ostali na ulici, uključila se i policija

Sarajevo je već decenijalama u nazad poznata kao omiljena destinacija turistima i gostima iz cijelog svijeta, bez obzira da li se radi o novogodišnjim ili drugim praznicima. Ove godine, brojni su komentari, kako Sarajevo sija ljepše nego ikada u apsolutnom blagdanskom ozračju i atmosferu koja zaista oduševljava.

Međutim, svugdje pa i u Sarajevu postoje pojedinci koji ovakvu ljepotu iskoriste kako bi stekli dobit ili zaraditi na potpuno pogrešan način piše Crna-Hronika.

Jedan od njih je i David Perić koji je napravio oglas na najpopularnijom web stranici za izdavanje smještaja Booking.com, apartman u Sarajevu koji je zaprimio više rezervacija ali su gosti nažalost ostali na ulici.

Više osoba je rezervisalo apartman u Starom Gradu u Sarajevu pod imenom “Apartments NOA Sarajevo” ali su svi gosti prevareni na isti način.

David Perić je na neki način, dobio čak 137 pozitivnih recenzija na Bookingu za samo mjesec dana. Mamio je stoje goste sa atraktivnim apartmanom koji posjeduje više soba, jakuzi, odličan pogled na Sarajevo ali je sve to bio mamac.

Trenutno u Logavinoj ulici se nalazi više gostiju iz cijelog svijeta koji su nažalost nasjeli na ovaj vid prevare. Svi su uplatili novac unaprijed preko Bookinga.

U cijeli slučaj se morala uključiti i sarajevska policija koja je zaprimila više prijava prevarenih gostiju.

Nažalost, razočaravajuće je što ovakvi slučajevi bacaju mrlju na turizam u Sarajevu i gostima odaju apsolutno drugačiji utisak nego to zaista i jeste.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79