Prevaranti uspjeli doktoru prodati lažnu Aladinovu lampu za 93.000 dolara

Grupa prevaranata uspjela je doktoru u Indiji prodati lažnu Aladinovu lampu za 93.000 dolara. Kupac, naravno, nije znao da je u pitanju prevara.

Domišljato društvo je uhapšeno nakon što je prevareni kupac prijavio policiji u New Delhiju da lampa nema nikakve magične moći kada je protrlja, kako je opisano u popularnoj priči. Jedan od prevaranata se čak maskirao u duha iz lampe kako bi sve bilo vjerodostojnije, prenosi Klix.

Kupac Laeek Khan policiji je rekao da se grupa pretvarala da su okultisti i da se duh pojavio iz lampe, a kad ih je pitao smije li dodirnuti duha i ponijeti lampu kući, odbili su ga uz izgovor da će mu lampa nanijeti zlo.

Ipak, odlučili su prodati lampu za mnogo manje novca nego što su prvobitno zatražili, uz obećanje da će lampa donijeti zdravlje, bogatstvo i sreću novom vlasniku.

Na isti način su prevarili još nekoliko porodica.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79