Prijatelji se opraštaju od Vedada: “Počivaj u miru! Gore na nebu, armija je prava!”

Mladić kojeg je danas u blizini SCC-a u Sarajevu Nissanom pregazio Benjamin Arslanagić (20) je 21-godišnji Vedad Ibrahimović.

Ekipa Hitne medicinske pomoći je upućena na mjesto nesreće te je povrijeđenog prevezla na KUM Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu gdje je od zadobijenih povreda preminuo.

Uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a KS pod nadozrom dežurnog tužioca.

Njegovi prijatelji opraštaju se na društvenim mrežama.

“Jučer je u Sarajevu ubijen mladi navijač FK Željezničara, Vedad Ibrahimović. (2000 – 2021.) Vedad je pregažen automobilom od strane nepoznatog mladića ispred SCC-a.Počivaj u miru! Gore na nebu, armija je prava!” – napisali su navijači njegovog kluba

Povodom nemilog događaja se oglasio i prijatelj ubijenog Vedada Ibrahimovića.

“Kakvi ovo ljudi imaju pravo da voze auta? Kreten da usmrti momka autom jer mu je pokupio djevojku. Vedo mi je bio blizak drug i znam da lose nikada nije namjerno uradio, skinuo mu djevojku pa sta? To se svakodnevno desava na 1000 slučajeva.

Detalji nisu poznati i istraga ce se vjerovatno jako brzo zavrsiti, a istina je u tome da ovaj iskompleksirani majmun Benjamin Arslanagić u svim svojim kompleksima i manjku muskosti autom usmrtio mog druga od malih nogu. Vedo neka ti je laka zemlja.

Vedo je bio obican momak s zeljom da postane DJ. Znam iz pouzdanog izvora da njegova zelja za DJ-isanjem nije mogla biti realizovana jer je sav svoj novac davao majci da joj pomogne da moze fino da zivi. Techno muziku je volio i vjerovatno mnogi koji su isli na partije su ga poznavali jer nije bio supak i bio je druzeljubiv.

Naravno kao i svako ljudsko bice s manama i vrlinama, ali s dobrim srcem. Pomagao je majci i trazio nacine kako da pomogne majci financijski i emotivno, jako vezan je za nju bio. Kako li je njegovoj majci zapita l’ se iko? S jedva 21. godinom on je otisao 2 metra pod zemlju zbog majmuna.”

Oglasio se MUP KS o jučerašnjem ubistvu u Sarajevu

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79