Prije 7 godina prestalo kucati srce Azre Kolaković poznatije kao Donna Ares

Prije 7 godina prestalo kucati srce Azre Kolaković poznatije kao Donna Ares


Na današnji dan 2017. godine, preminula je Azra Kolaković, poznatija kao Donna Ares, bosanskohercegovačka pjevačica i kantautorica, izgubivši, u 41. godini, borbu s opakom bolešću koju je uspjela pobijediti dva puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Donna je bila kantautorica – sama je sebi napisala mnoge pjesme, a imala je specifičan glas. Prvi put se na estradnom nebu pojavila sredinom devedesetih godina prošlog vijeka, na hrvatskom festivalu “Dora”. Potom je snimila hit “Ti me više ne voliš”, koji se sluša i danas.

Veliku pažnju javnosti naročito je skrenula duetom s Halidom Bešlićem “Sviraj nešto narodno” koji je za kratko vrijeme postao najslušanija pjesma u cijelom regionu, a pjesmom “A to mi nije trebalo” potvrdila je svoju vrijednost vrhunske kantautorice i interpretatorice.

Uspješnu karijeru i život uopće poremetilo joj je saznanje, 2014. godine, da boluje od kancera. Pjevačica nije gubila vedar duh i kao lavica se borila s opakom bolešću. Bila je poznata po tome da je širila pozitivne misli i bodrila druge koji su također oboljeli od raka.

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija