Puštena u rad web platforma Negatorigenocida.info: “Evidentiramo slučajeve negiranja”

Puštena u rad web platforma Negatorigenocida.info: “Evidentiramo slučajeve negiranja”


Udruženje žrtava i svjedoka genocida Bosne i Hercegovine obavještava javnost da je web platforma Negatorigenocida.info naišla na veliki interes nakon puštanja u rad. U prvih 10 sati funkcionisanja, platformu je posjetilo blizu 10.000 posjetilaca.

Najveći broj posjeta zabilježen je iz Bosne i Hercegovine, gdje je stranicu posjetilo 6.092 jedinstvena korisnika. Pored toga, zabilježeni su značajni brojevi posjeta iz drugih zemalja, među kojima su:

Sjedinjene Američke Države: 623
Francuska: 443
Njemačka: 386
Srbija: 311
Austrija: 212
Nizozemska: 211
Švedska: 209
Kanada: 127
Danska: 119

Ovaj odziv iz različitih dijelova svijeta pokazuje važnost i globalnu potrebu za platformom koja dokumentira negiranje genocida i drugih ratnih zločina u Bosni i Hercegovini.

Također, Udruženje ističe da su se već počeli javljati čitaoci koji su zainteresirani za rad platforme i izražavaju želju da u budućnosti daju svoj doprinos u bilježenju i evidentiranju slučajeva negiranja genocida i zločina.

“Udruženje žrtava i svjedoka genocida BiH izražava zahvalnost na iskazanom interesu i poziva javnost da nastave pratiti rad platforme, te aktivno učestvuju u očuvanju istine i pravde”, saopćilo je Udruženje.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija