Prijetio ženi likvidacijom: Predložen pritvor muškarcu

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu je predložilo pritvor za muškarca čiji su inicijali B.C. zbog ozbiljnih sumnji da je prijetio svojoj supruzi da će je silovati i ubiti.

Prema uobrazloženju prijedloga, koje je upućeno Osnovnom sudu na Sokocu, osumnjičeni je, u alkoholisanom stanju, izvrijeđao i prijetio svojoj supruzi u njihovom porodičnom stanu u Podgrabu, opština Pale, u ponedjeljak, 18. septembra. On je, kako se navodi, iznosio ozbiljne prijetnje, tvrdeći da će ubiti ne samo svoju suprugu već i desetoro drugih osoba. Osim toga, prijetio je da će snimiti njeno ubistvo, uspoređujući ga s poznatim slučajem iz Gradačca.

Osim verbalnih prijetnji, osumnjičeni se tereti da je neovlašteno posjedovao ručnu crnu i zelenu bombu, koju je nosio u džepu jakne i u svom vozilu “golf”. Pritvor je predložen s obzirom na ozbiljnost optužbi i bojazan da bi osumnjičeni, ako ostane na slobodi, mogao ponoviti krivično djelo ili učiniti druga ozbiljna krivična djela.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79