Prištinska televizija: Žandarmerija ušla na teritoriju Kosova

© Dimitrije Ostojic www.dimitrijeostojic.com All rights reserved

Radio-televizija Kosovo (RTK) sinoć je prenijela da je srpska žandarmerija 31. maja u udaljenim selim opštine Kamenica ušla blizu osam kilometara na teritoriju Kosova.

Prema RTK-u, tim od četiri graničara iz srpske žandarmerije ušao je na teritoriju Kosova i kretao se blizu osam kilometara preko njene teritorije. Događaj se, navodno, desio u selu Svirče, opština Kamenica.


“Pripadnici srpske žandarmerije ušli su na planinski put u blizini graničnog prelaza na putu ‘Kapi’ koji vodi do sela Svirče i ima veze sa selom Siarinom u Srbiji. Srpski žandari su se kretali preko teritorije Kosova više od osam kilometara, dok je ovaj put oko dva kilometra u vazdušnom saobraćaju na teritoriji Kosova”, prenijela je “RTK”.

Takođe se ističe da pripadnici žandarmerije nisu zaustavljali građane koji posjeduju farme u tom regionu ili se bave šumarstvom, ali da su stanovnici navodno zabrinuti zbog “akcije”.

“Ovo je provokacija srbijanske države prema državi Kosovo, jer ovo nije prvi put da se to desi”, konstatovala je “RTK”.

Komentari

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79