Priveden Bojan Segić, zvani Debeli: Diler droge krivotvorio dokument

Priveden Bojan Segić, zvani Debeli: Diler droge krivotvorio dokument


Bojan Segić, zvani Debeli, pripadnicima MUP-a Srbije pokazao falsifikovanu ličnu kartu BiH

Državljanin BiH, 45-godišnji Bojan Segić, zvani Debeli, uhapšen je u Beogradu po potjernici koju je za njim raspisao Interpol zbog izdržavanja višegodišnje zatvorske kazne, javljaju srbijanski mediji.

Segić je, posjetimo, osuđen u Bosni i Hercegovini kao član međunarodne kriminalne grupe zbog trgovine narkoticima.

On je uhapšen nakon što je pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije pokazao falsifikovanu ličnu kartu BiH. Policajci su utvrdili da je dokument krivotvoren, zbog čega mu je određeno zadržavanje, te će biti saslušan u Tužilaštvu u Mladenovcu. Nakon toga će biti odlučeno o daljim mjerama protiv njega.

On je, kako je Oslobođenje ranije pisalo, uhapšen u akciji Nasljednik 2018. godine. Osim njega, tada su privedeni i Stjepan Lazarević Braco i Vlastimir Tomić Šuker. Svi su, nakon okončanja istrage, sklopili sporazume o priznanju krivice za krivično djelo nedozvoljen promet droge, te su osuđeni na zatvorske kazne. Tako je Lazareviću dosuđeno 12 mjeseci zatvora, dok su Segić i Tomić osuđeni na jedinstvene kazne u trajanju od dvije, odnosno godinu i dva mjeseca.

Oni su tako osuđeni jer su od marta do maja 2018. neovlašteno prenosili, prevozili, držali, posredovali u daljoj međunarodnoj prodaji, slanju i isporuci marihuane skank, koju su nabavljali s područja Albanije, te drogu distribuirali na područje BiH i Austrije piše Oslobođenje


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija