Priveden muškarac koji je usmrtio nevinu nanu Neziricu (91)

Službenici Uprave policije MUP-a TK priveli su muškarca, čije je mjesto stanovanja u Bihaću, zbog sumnje da je likvidirao 91-godišnju staricu u mjestu Ciljuge kod Živinica.

Danas će, kako prenose tuzlanski mediji, osumnjičeni biti predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva TK.

Tijelo starice Nezire Jašarević (1931), podsjećamo, pronađeno je u nedjelju u njenoj kući. Istražitelji koji su izašli na uviđaj odmah su posumnjali da se radi o nasilnoj smrti, a obdukcija je to i potvrdila.

– Radi se o nasilnoj smrti. Za sada je poznato da je starici naneseno više povreda u gornjem dijelu tijela, a više informacija ćemo imati nakon što dobijemo pisani nalaz i mišljenja sudskomedicinskog vještaka, potvrdio je portparol Tužilaštva TK-a Admir Arnautović.

Prema nezvaničnim informacijama, vrata staricine kuće, koja je u veoma lošem stanju, nisu bila obijena što je, kako smo već objavili, istražiteljima ukazalo na to da je nesretna žena najvjerovatnije poznavala ubicu te mu je ona otvorila. U kući su bile ispreturane stvari, što govori da je zločinac nešto tražio. Prije nego je usmrtio, ubica je Jašarevićevu udarao rukama i nogama po glavi i tijelu, kazao je izvor iz istrage, prenosi Oslobođenje.

Detalji likvidacije nane Nezirica: “Nasilnik je najvjerovatnije poznavao nesretnu ženu”

starica Nezira svima poznatija kako nena Nezirica preživljavala zahvaljujući donacijama dobrih i humanih ljudi.

Hadžijski fond Austrije – Zusammen napisao je potresnu poruku na Facebooku.

Tužna vijest zabrinula svu okolinu, i mještane.
(Stižu izvještaji da je nana Nezira ubijena, gorka je bila njena smrt da zbog njene bijede i ono malo humanitarne pomoći koje dobije da joj neko zbog toga uzme smrt, Allah ih kaznio sa svojom kaznom ako Bogda. Amin.)

I oni koji žive od humanitarne pomoći nisu više sigurni u svoj život, od mafije.
Obavještavamo sve naše saradnike Hadzijskog fonda Austrije, pogotovu naše donatore koji su pomagali i uplaćivali svoja novčana sredstva preko Hadzijskog fonda Austrije za nanu Jašarević Neziru, a to je većinom bilo u toku mjeseca Ramazana, vitre zekat i Ramazanske i Bajramske pakete. Uplate su stizale od raznih porodica i familija, mi ćemo nabrojati neke od njih koji su bili aktivni ekstra za nanu Neziru, kao što su to bile familije Jeragić, familije Porobić, familije Livadić, familije Sušić, familije Jatić, familije Karalić, familije Omerdić, famile Dörfler, i nemožemo vas sve nabrojat halalite ima vas puno, i ima onih koji su željeli da ostanu anonimni, ali Allah zna svi koji su tu bili uz nju kada joj je bilo najteže.

Ali vas mogu sve rasplakat kao i sam sebe sam rasplakao , kada sam čuo ovu vijest, kako je nađena mrtva u svojoj kući. A tu su sada i službena lica i policija i vještaci koji če nam uskoro utvrditi uzrok njene smrti. Nama je još rano da pričamo i da pišemo neke stvari ne potvrđene. Nama je samo preostalo da za našu lijepu uvijek nasmijanu i veselu Neziru, koja se je uvijek radovala, kada na njezina vrata zakucaju naši volonteri da joj uruče pomoć od Hadzijskog fonda Austrije od našije dobrih ljudi iz dijaspore.

Jer ona je živjela od humanitarne pomoći, a to jest od pomoći dobrih naših ljudi, pgotovu iz dijaspore. Mi molimo Allaha Dragog da joj podari lijep i vječni Dženet ako Bogda In Schaa Allah. 😢😢😢😢😢Amin. Allah zna svi koji ste tu,

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79