Priveden Vahidin Omerbegović načelnik operativnog centra MUP-a TK

Po nalogu Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i po naredbi Općinskog suda Tuzla, pripadnici MUP-a TK i Federalne uprave policije obavili su pretrese na više lokacija u Tuzli i Kalesiji, u stambenim objektima, MUP-u TK, PS Kalesija i jednom poslovnom objektu.

Pretresi su obavljeni radi sumnje da su tri službenika MUP-a TK počinila više krivičnih djela.

Kako nezvanično saznajemo u službene prostorije su privedeni Vahidin Omerbegović, aktuelni načelnik operativnog centra MUP-a TK, te Nezir Omerbegović i Mirsad Hadžić, službenici u Policijskoj stanici Kalesija, piše Avaz.

-Načelnik operativnog centra MUP-a TK je osumnjičen da je, dok je obavljao pomenute funkcije, počinio više krivičnih djela: zloupotreba položaja i ovlašćenja, odavanje službene tajne, primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem, primanje dara ili drugog oblika koristi i zlostavljanje u obavljanju službe u periodu od 2014. do 2019. godine Službenik i policajac PS Kalesija su osumnjičeni za krivična djela primanje dara ili drugog oblika koristi i krivotvorenje službene isprave – navodi Admir Arnautović, portparol Kantonalnog tužilaštva TK.

Nakn pretresa će nad osumnjičenim biti obavljena kriminalistička obrada, te će se Tužilaštvu dostaviti izvještaj i prateća dokumentacija. Osumnjičeni će najvjerovatnije nakon toga biti predati u nadležnost Tužilaštva gdje će se ispitati i odredit će se koje dalje mjere će se poduzimati.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments