Privedeni Rusi koji su ukrali veću količinu satova i navigacija u Sarajevu

Dva državljanina Rusije privedena su zbog sumnje da su u Sarajevu opljačkali veću količine ručnih satova i navigacijskih aparata marke “Garmin”.

Poduzimanjem niza mjera i radnji na rasvjetljavanju krivičnog djela teške krađe u prostorije firme “M-Bike” d.o.o. Sarajevo u ulici Džemala Bijedića, izvršeno 11. februara 2022.godine kojom prilikom je otuđena veća količina ručnih satova i navigacijskih aparata marke “Garmin”, čime je pričinjena veća materijalna šteta, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su došli do saznanja o mogućim izvršiocima i vozilu koje je korišteno prilikom izvršenja krivičnog djela.

Za osumnjičenim licima i vozilom raspisana je operativna potraga. Policijski službenici su došli do saznanja da izvršioci G.M., rođen 1975. godine u Rusiji i A.B., rođena 1992. godine u Rusiji, državljani Ruske Federacije, trenutno borave u iznajmljenom apartmanu u Trebinju i da se u vezu sa izvršenjem mogu dovesti motorna vozila marke “Hyundai”, bijele boje, nacionalnih oznaka Crne Gore i marke “Peugeot “, vlasništvo O.M. iz Trebinja.

O slučaju je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo uz čiju saglasnost je pribavljena Naredba dežurnog sudije za prethodni postupak Općinskog suda u Sarajevu za pretres motornih vozila i prostorija koje koriste osumnjičene osobe.

Policijski službenici PU Trebinje uz asistenciju policijskih službenika MUP-a Kantona Sarajevo jučer su izvršili pretrese i lišili slobode G.M. i A.B., zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo “teška krađa”.

Oni će nakon završene kriminalističke obrade, uz službeni izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predata u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu piše Klix

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79