Priznali krivicu za nesreću na gradilištu: Karahmetu i Jahiću 22 mjeseca zatvora

Direktor građevinske firme „Famus gradnja 3“ iz Tešnja Kemo Karahmet, te Miralem Jahić, zamjenik koordinatora na izgradnji stambeno-poslovnog objekta u Sarajevu, na kojem su prije tri godine poginula dva radnika, sklopili su sporazume o priznanju krivice s Tužilaštvom Kantona Sarajevo, te su osuđeni na ukupno 22 mjeseca zatvora.

Informaciju nam je potvrdio sarajevski advokat Asim Crnalić. Kemo Karahmet je po sporazumu osuđen na deset mjeseci zatvora dok je Miralem Jahić dobio 12 mjeseci zatvora.

Na Kantonalnom sudu u Sarajevu nastavlja se suđenje Dženanu Hadžemu, nadzornom inženjeru, i Zijadu Imamoviću, rukovodiocu nadzorne firme „Zrak“. Svi su optuženi za teška krivična djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine, te nepropisno izvođenje građevinskih radova.

loading...

Tragedija u kojoj su poginuli radnici Razim i Enes Halilović, dogodila se 28. januara 2015. godine. Prilikom izljevanja betona, došlo je do obrušavanja skele i oplate, te su radnici, zajedno s velikom količinom betona, pali sa zgrade na tramvajske šine. U ovoj nesreći radnik Nevzet Halilović teže je povrijeđen.

 

 

Crna hronika/Avaz

Loading..