Prizor u kući bio je jeziv, Suada mu je morala dnevno kupovati minimalno dvije litre vina

Sulejman Ljubović jučer je oko 11 sati u sarajevskom naselju Podhrastovi ubio svoju 60-godišnju suprugu Suadu. Prema nezvaničnim informacijama, zločinu je prethodila svađa supružnika, nakon čega je Ljubović uzeo najprije nož, a potom i čekić kojim je usmrtio suprugu.

O ubistvu su se zvanično oglasili iz MUP-a KS.

-Policijski službenici Druge PU su jučer u 13.00 sati, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ubistva u ul. Glamočka na području općine Centar, uhaspili osobu inicijala S. Lj. (1956.) iz Sarajeva.

Tom prilikom je smrtno stradala njegova supruga S. Lj., a smrt je konstatovana na mjestu događaja od strane ljekara ZZHMP Kantona Sarajevo, navode iz MUP-a KS.

Tom prilikom joj je, navodno, slomio lobanju, te je usljed zadobijenih povreda preminula na licu mjesta.

Uviđaj, koji je trajao nekoliko sati, na licu mjesta obavili su pripadnici MUP-a KS-a te dežurni tužilac Tužilaštva KS-a. Sudski vještak medicinske struke prisustvovao je uviđaju i on će se u svom nalazu izjasniti o tačnom uzroku smrti žrtve. Sa mjesta zločina su izuzeti svi nađeni tragovi, a osumnjičeni je sa lisicama na rukama odveden u policijske prostorije gdje će biti ispitan.

Lice mjesta jučer je bilo ograđeno žutom trakom, a prema izjavama svjedoka, prizor u kući supružnika Ljubović bio je stravičan.

– U šoku smo. Čuli smo da ju je ubio u naletu bijesa. Pričalo se i da je Suada godinama fizički i psihički maltretirana u tom braku. Bila je divna žena. Otkako su se vjenčali, živjeli su u toj kući koju je on naslijedio. Sulejman je bio poznat po tome što voli alkohol, a ona bi mu morala dnevno kupovati minimalno dvije litre vina. Svašta je ona proživljavala. Ne dao Bog nikome da doživi ono što je ona, kazali su za Oslobođenje komšije Ljubovića.

Šta je Ljubovića tačno navelo na ovaj monstrouzni čin, bit će poznato narednih dana i nakon njegovog saslušanja.

-O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je rukovodio uviđajnim radnjama obavljenim od strane policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, a uhapšena osoba je predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo prenosi Oslobođenje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79