Problemi s parkiranjem sve veći: Najava izgradnje novih 1.000 mjesta za parkiranje

Stanovnici se sve češće suočavaju s problemima pronalaska parking mjesta, dok iz Gradske uprave najavljuju novih 1.000 parking-mjesta.

Tokom ove godine, Gradska uprava Banja Luka je izvijestila o stvaranju 70 novih parking-mjesta iza nove teniske dvorane kod parka “Mladen Stojanović”. Također, najavljuju da će uskoro biti otvoren novi parking kod ‘Tržnice’ s dodatnih 200 parking mjesta, čime će ukupan broj novih mjesta iznositi 270. Međutim, izgradnjom i preuređenjem određenih lokacija u gradu, ukinuto je oko 200 postojećih parking mjesta.

Gradonačelnik Banja Luke, Draško Stanivuković, naglasio je da će se već iduće godine pristupiti izgradnji nekoliko podzemnih i nadzemnih garaža, te je izrazio podršku konceptu javno-privatnog partnerstva kako bi se omogućila izgradnja novih parking mjesta bez dodatnih troškova za grad.

Iako su stvorena nova mjesta za parkiranje, građani ističu da problem i dalje postoji, te izražavaju nadu u bržu izgradnju podzemnih garaža. Sladomir Đurić, direktor “Autoprevoza”, ukazuje na tehničke izazove i probleme s postojećim parkiralištima, ali vjeruje da će se s vremenom riješiti.

Dok se gradske vlasti trude pronaći rješenja za sve veći problem parkiranja, stanovnici Banja Luke ostaju zabrinuti zbog nedostatka dostupnih parkirališnih mjesta, posebno tokom povećane potražnje tokom praznika.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79