PROČITAJTE APEL MAJKE ČIJU SU KĆERKU NAPALI MIGRANTI!

Pismo i apel majke čija je kćerka doživjela neugodnost u središtu grada.

Prije tri dana točnije 29.03.2018 u ulici Stjepana Radića u blizini Izbor trgovine moja kćerka koja ima sedamnaest godina bila je izložena pokušaju napada od strane imigranata, u sred bijela dana točnije 14:30 h.U ulici pa koja je jedna od prometnih u gradu.

Skratit ću priču. Dakle kćerka se vraćala kući poslije škole, kad je u trenutku čula zviždanje i vikanje čovjeka s ulice koji trčeći prema njoj povikao “Što hoćete pustite djevojku!”. U tom trenutku se moja kćerka okrenula i vidjela dvojicu iza nje s rukom jednog od njih na svome ruksaku. Po opisu, obadvojica su nižeg rasta, s crnim kapama, naočalama i zelenim jaknama. Jedan od te dvojice je odmah pobjegao dok su drugog uhvatili za ruku,koji se trzajući uspio oteti i pobjeći. Samo se zahvaljujem tom hrabrom čovjeku, njegovoj ljudskosti i brzoj reakciji koji je moju kćerku uspio spasiti od većeg fizičkog napada. Ali šok je doživjela.

Obraćam se policiji u nadi da se nešto poduzme, ne u smislu da se uhvate ta dvojica imigranta,nego kao majka i građanka grada, da se nešto poduzme po pitanju sigurnosti u gradu naše djece. Da bi dobila odgovor od strane naših organa da im je žao ali da ne mogu poduzeti ništa, osim poslati policiju na teren na intervenciju u trenutku kad ih se pozove. I naravno ništa više. Pa kad sam postavila pitanje pa gospodine policajče i vi ste sigurno roditelj. Što da se dogodi nešto ovako vašem djetetu ili nešto gore, kako bi ste reagirali?

Ja samo pokušavam apelirati na vas da učinite nešto po pitanju sigurnosti i zaštitu naše djece.. Njegov odgovor je bio ne znam gospođo mi smo trenutno nemoćni po pitanju toga, odnosno zabranjeno nam je bilo što drugo poduzimati i raditi. Pa kome da se obratim po pitanju toga ako ne vama.
Vi predstavljate sigurnost u našem gradu. Zabranjeno nam je gospođo da se ne bi panika širila u gradu, pa vas upućujem da se obratite društvenim mrežama. Bila je zadnja rečenica policajca. Ja kao majka ostala sam zaprepaštena pa jeli moguće da smo u ovom gradu prepušteni sami sebi?

Čitateljica portala. Podaci poznati redakciji.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments