Procurili detalji likvidacije u Vlasenici

Sudski policajac Mladen Deurić je nedavno raspoređen da radi u Odjeljenje sudske policije u Osnovnom sudu u Vlasenici.

Mladen Deurić (21), pripadnik Sudske policije Republike Srpske, lišen slobode je jučer oko podne nakon što je, najvjerovatnije, slučajno hicem iz pištolja likvidirao 50-godišnjeg Milomira Jeftića ispred Osnovnog suda u Vlasenici. On je priveden na ispitivanje u Policijsku upravu Zvornik, a istragu o cijelom slučaju provest će i Sudska policija RS-a.

Kako nezvanično saznaje Oslobodjenje, Deurić je sjedio u portirnici Suda, gdje se igrao sa pištoljem koji je iznenada opalio. Hitac je prošao kroz staklo portirnice i pogodio Jeftića, koji je stajao ispred Suda. Metak ga je pogodio u vrat u arteriju i on je ubrzo preminuo. Jeftić je, prema još nepotvrđenim informacijama, prije tragedije bio svjedok u sporu koji se vodio u vlaseničkom Sudu. Kada je završio svjedočenje, Jeftić je izašao vani i nakratko zastao ispred Suda.

– Sve ukazuje na to da se radi o nesretnom slučaju i da policajac nije imao namjeru da likvidira nekoga. Bit će provedena istraga koja će pokazati da li se igrao sa pištoljem ili je oružje opalilo dok ga je vadio ili stavljao u futrolu. Bit će ispitane i njegove kolege koje su bile sa njim u kancelariji, kaže izvor blizak istrazi. Nastradali Milomir Jeftić bio je oženjen i iza njega su ostali supruga i troje maloljetne djece.

Sudski policajac Mladen Deurić je, kako saznaje ovaj portal, nedavno raspoređen da radi u Odjeljenje sudske policije u Osnovnom sudu u Vlasenici. On je kao sudski policajac počeo da radi prije tri mjeseca, a prethodno je prošao obuku o korištenju naoružanja.

“Deurić je počeo da radi prije nepunih dva mjeseca. Prije toga je položio obuku za sudskog policajca. To je jedan od najboljih momaka, imao je sve pohvale od komandira, načelnika. Bio je za primjer”, naveo je Dragojević.

I Dragojević je potvrdio da zasad sve ukazuje na to da je do ispaljenja metka došlo slučajno.

“Ali, istraga će pokazati šta se tačno desilo”, naveo je Željko Dragojević direktor Sudske policije Republike Srpske.

 

Zavirite u imovinu sudija i tužilaca u BiH! Karijera, nekretnine, automobili…

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments