Prodavac na pijaci na Ilidži prevario Sarajliju za iznos od 600 KM i pobjegao

Novinarima se javio muškarac koji tvrdi da je žrtva prevare i to od osobe kojoj je platio 600 konvertibilnih maraka za polovne autodijelove ali da te dijelove nikada nije dobio jer je, za sada neidentifikovani muškarac, pobjegao.

Naime, građanin koji se obratio našoj redakciji kaže da se sve odigralo na jednoj pijaci na Ilidži. Tu je sreo čovjeka koji mu je rekao da za njega ima autodijelove koje je tražio. Građanin mu je platio, a onda mu je muškarac za kojeg on tvrdi da ga je prevario rekao da ide po dijelove ali se onda udaljio u nepoznatom pravcu, ugasio mobilni telefon i više nisu uspjeli ostvariti kontakt.

O ovom događaju smo kontaktirali MUP Kantona Sarajevo odakle su nam potvrdili da su zaprimili prijavu građanina S.A.

“Naime, jučer oko 12:25 sati Policijskoj stanici Ilidža putem telefona obratio građanin S.A. koji je zatražio intervenciju policije i saopćio da je danas prevaren od NN lica za iznos od 600 KM, na način da ga je NN lice dovelo u zabludu da će mu za navedeni iznos novca isporučiti polovne autodijelove za kombi vozila te se nakon što je preuzelo novac u navedenom iznosu na lokalitetu u blizini pijace na Ilidži, NN lice udaljilo u nepoznatom pravcu”, kazali su za Klix.ba iz MUP-a KS.

Oštećeni je pozvan da pristupi u službene prostorije PU Ilidža radi podnošenja krivične prijave protiv NN izvršioca. Također iz policije su nam kazali da će policijski službenici PU Ilidža poduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti na rasvjetljavanju prijavljenog krivičnog djela.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79