Produžen pritvor Muameru Dediću zbog nasilja u porodici

Dedić nije dopustio ukazivanje pomoći povrijeđenoj supruzi te ju je odvezao u Konjic, a potom natrag u Stolac

Na prijedlog Kantonalog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, Općinski sud u Čapljini donio je rješenje o produženju pritvora u trajanju od dva mjeseca osumnjičenom Muameru Dediću iz Konjica, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo nasilje u porodici.

Dedić se sumnjiči da je 2. marta 2020 godine oko 14 sati u Stocu, u kući u vlasništvu J. M., u kojoj zajedno stanuje kao podstanar sa svojom suprugom E. D., počeo istu verbalno vrijeđati i prijetiti joj da će je ubiti, a potom je i fizički nasrnuo na nju.

Dedić nije dopustio ukazivanje pomoći povrijeđenoj supruzi te ju je odvezao u Konjic, a potom natrag u Stolac.

E. D. je iskoristila priliku i od prodavačice u Konzumu zatražila pomoć, nakon čega je kolima Hitne pomoći prevezena u Dom zdravlja Stolac, gdje joj je ukazana ljekarska pomoć, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva HNK Mostar.

Općinski sud u Čapljini ocijenio je da je sasvim utemeljeno i opravdano produženje pritvora osumnjičenom, jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo, odnosno počiniti kazneno djelo kojim prijeti prenosi Fokus.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79