Profesionalni vozač Sarajevo Taxija napuhao 1,47 promila: Teško povrijeđen 58-godišnjak na romobilu

Danas se u sarajevskom naselju Marijin Dvor, u ulici Zmaja od Bosne, u 13:15 dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je povrijeđena jedna osoba.

Kako je Crna Hronika već pisala, vozač Sarajevo Taxija je udario vozača romobila i teško ga povrijedio a radi se o muškarcu rođenom 1966. godine.

Pripadnici MUP-a KS su nakon nesreće uhapsili vozača Sarajevo Taxija jer je ometao obavljanje uviđaja i bio pijan!

 

Profesionalni vozač sa licencom Sarajevo Taxija je za vrijeme posla prevozio pijan putnike i udario vozača romobila a prema riječima jednih od svjedoka, navodno je vozač taxija prošao kroz crveno svjetlo.

On je ometao rad službenika MUP-a Kantona Sarajevo prilikom uviđaja te je isti pružao otpor te vrijeđao i uputio pogrdne riječi službenim osobama.

Šta kaže policija MUP-a Kantona Sarajevo?

Do nesreće je došlo na glavnoj saobraćajnici u ulici “Zmaja od Bosne”. Tom prilikom sudarili su se automobil i romobil, a vozač romobila je zadobio teške tjelesne povrede. U tijelo je nakon alkotesta imao 1.47 promila alkohola u krvi.

On je i uhapšen zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa”. Osim toga, njemu je izdat i prekršajni nalog zbog narušavanja javnog reda i mira, odnosno omalovažavanja službenih osoba, potvrdila je Mersiha Novalić portparol MUP-a Kantona Sarajevo.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79