Profesor Haris Kamenarević učenicu uhvatio za stražnjicu

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, podiglo je optužnicu protiv Harisa Kamenarevića zbog krivičnog djela bludne radnje iz člana 208. stav 2. KZ FBiH, saopćeno je iz Tužilaštva ZDK.

Optužnica je u cijelosti potvrdio sudija za prethodno saslušanje Općinskog suda Zenica.

Haris Kamenarević, rođen u Sarajevu, nastanjen u Brezi , tereti se da je 29. oktobra prošle godine oko 11 sati u Zenici, u sportskoj dvorani JU „Druge gimnazije”, u ulici Mejdandžik broj 2, u kojoj je zaposlen kao profesor sporta i tjelesnog odgoja, za vrijeme trajanja školskog časa, seksualno zlostavljao učenicu.

– Iskoristivši priliku kada se malololjetna učenica, naslonila na koljeno svoje drugarice i bila leđima okrenuta prema njemu, uhvatio ju je otvorenom šakom za lijevu stranu stražnjice i stisnuo, iako je bio svjestan da na taj način čini bludne radnje nad oštećenom i da je ista maloljetna, što je htio, pa kada je oštećena reagovala na način da je pogledala u drugaricu i obratila joj se riječima: „Šta radiš budalo, jesi li normalna“, ona joj je odgovorila: „Nisam ja, nego profesor“, nakon čega je oštećena pogledala u njega, a on se nasmijao i udaljio, te nastavio šetati po dvorani, zbog čega se oštećena osjećala neprijatno i uznemireno- navedeno je u optužnici.

 

Dakle, izvršio je bludnu radnju prema maloljetniku, čime je učinio krivično djelo bludne radnje iz člana 208. stav 2. KZ FBiH piše Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79