PROFESOR ISTUKAO DVOJICU UČENIKA IZ OVOG RAZLOGA: “OPET BIH JEDNAKO POSTUPIO”

U srednjoj Tehničkoj školi u Čakovcu jučer je navodno došlo do fizičkog napada jednog profesora na učenike.

Kako nam je ispričao učenik koji je svjedočio napadu, profesor je odlučio izbaciti učenike iz razreda jer su pričali pod satom, a onda je došlo i do fizičkog obračuna.

Učenik koji je bio u razredu tijekom napada ispričao je za Index da je profesor jednog učenika pretukao pred razredom, a drugog je odvukao u svoj kabinet, u kojem ga je udarao uz povike, vrijeđanja i prijetnje.

Dvojica učenika imaju 16 godina.

“Učenici su pričali i profesor ih je izbacio sa sata. Jednog je uhvatio za vrat pa udario rukom, a onda i nogom. Drugog učenika je na hodniku odvukao u svoj kabinet. Odgurnuo ga je u stol i udarao rukama”, ispričao je za Index učenik istog razreda čije je učenike navodno napao profesor. Dodao je da su učenici policiji prijavili napad.

Profesor kaže da sustav ne štiti profesore

Prozvani profesor u razgovoru za RTL kaže da je reagirao tako jer nije imao drugog rješenja. Kaže da sustav ne štiti profesore i da bi opet napravio isto.

“Ja sam odreagirao na način, kad sam ustanovio koji je učenik to napravio, da sam ga gurnuo nogom, da ne kažem, nisam ga ozlijedio. Onda sam ga u kabinetu, nisam ga mlatio, ali sam gurnuo, isto tako drugog učenika. On je pljunuo na stol učenika, pa sam prema obojici primijenio isti tretman”, rekao je profesor Franjo Dragičević.

Profesor kojemu je ostala godina dana do mirovine tvrdi da je još od jeseni taj razred, inače poznat u cijeloj školi kao problematičan, pokušavao smiriti razgovorom i drugim pedagoškim metodama, ali taj je put nakon što je gađan kredom izgubio kontrolu.

“Ja sam to napravio i da bi morao, opet bi napravio, sram me da sam morao. Mene ne štiti sustav, mene ne štiti uprava škole, ravnatelji su OK, ali sustav nastavnike ne štiti”, tvrdi Dragičević.

 

Crna hronika / RTL

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79