Programeri spremali Gačaninu novu aplikaciju za komuniciranje: Trebala zamijeniti Sky

Tokom ročišta za određivanje pritvora u akciji “Black tie 2”, tužilac Sanjin Kulenović iznio je intrigantan dio prijedloga koji se odnosi na razvoj nove kriptovane aplikacije za komuniciranje, koja bi zamijenila Sky.

Pokretači aplikacije su navodno bili povezani s Edinom Gačaninom, šefom superkartela Tito i Dino, koji se trenutno nalazi u Dubaiju.

Tužilaštvo tvrdi da je Adnan Smajlović, jedna od ključnih osoba u Gačaninovoj mreži u Sarajevu, raspolažao novcem stečenim od krijumčarenja droge, koji je Gačanin koristio za financiranje operacija kartela.

Navodi se da je Smajlović imao “kasu” koju je Gačanin punio i koja je služila za raspodjelu novca prema nalogu vođe kartela.

Prema navodima tužilaštva, Gačanin je planirao zamijeniti aplikaciju Sky s novom, nazvanom “Circle”, budući da je sigurnosni kod Skyja probijen 2021. godine.

Za razvoj nove aplikacije angažirao je programera Boška Jerkovića, dok je Sančez Jukić putovao u Južnoafričku Republiku, u grad Durban, kako bi kupio servere za novu aplikaciju.

Ovi serveri, prema navodima tužilaštva, su pronađeni.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79