Prolaznici na izletištu Stojčevac pronašli minu spremnu za aktivaciju

Ekipa Federalne uprave Civilne zaštite trenutno se nalazi na poznatom sarajevskom izletištu Stojčevac. Tamo su upućeni nakon poziva građana Harisa Holjana i Anesa Dedovića koji su na pronašli neeksplodirana eksplozivna sredstva, te odmah obavijestili FUCZ.

Mustafa Kadribegović, šef Odsjeka za deminiranje i uklanjanje ekplozivnih sredstava, potvrdio je za Hayat da su njihove ekipe na terenu nakon dojave građana.

– Obavješteni smo da su na tom lokalitetu pronađene dvije mine. U pitanju su PMA3 mine i naši ljudi su po izlasku na teren o svemu obavijestili Centar za uklanjanje mina u čijoj je nadležnosti daljnja reakcija – kazao nam je Kadribegović.

Nije želio komentirati priče da je jedna mina bila rastavljena, a da na drugoj nije bilo upaljača. Istraga će pokazati kako su dospjele mine na taj dio izletišta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments