Pronađena žena i ranije bila hospitalizirana u UKC-u Tuzla

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona nastavili su istragu o pronalasku 33-godišnje S. R. u koritu rijeke Jale u centru Tuzle. Još se ne može sa sigurnošću utvrditi pod kojim je okolnostima nesretna žena završila u Jali, jer zbog teškog zdravstvenog stanja ne može dati izjavu istražiteljima.

– Pacijentica S. R. smještena je u Odjelu intenzivne njege Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju. Spontano diše i njeno zdravstveno stanje je izuzetno teško – kaže Ersija Aščerić-Mujedinović iz Službe za komunikacije Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla.

Nezvanične informacije govore kako je pad 33-godišnjakinje u rijeku plod nesretnih okolnosti. Prema preliminarnim rezultatima istrage, ona je pala u rijeku na mjestu gdje nema žardinijera i ograde, odnosno na lijevoj obali pored južne gradske saobraćajnice, piše Avaz.

Budući da je S. R. imala određenih zdravstvenih problema, zbog čega je ranije bila hospitalizirana u UKC-u Tuzla, sumnja se da joj je pozlilo i da se u tom trenutku nagela prema rijeci na neograđenom mjestu te da je izgubila ravnotežu i skotrljala se niz beton u vodu. Istražni organi provjeravaju sve te navode. Kako saznajemo, ključne informacije mogla bi dati S. R. ukoliko njeno zdravstveno stanje bude bolje i ako uspije progovoriti.

Tridesettrogodišnjakinju su u rijeci Jali u ponedjeljak opazile dvije djevojke, koje su odmah potom otrčale do obližnjeg Vatrogasnog doma i o tome obavijestile pripadnike Profesionalne vatrogasne jedinice Tuzla. Vatrogasci su nesretnu ženu izvukli iz Jale, a službenici Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Tuzli ukazali su joj prvu pomoć. Od ponedjeljka, S. R. je smještena u UKC Tuzla.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments