Pronađeni speed, streljivo i novac u pretresu kuće u Travniku

Pronađeni speed, streljivo i novac u pretresu kuće u Travniku


Policijski službenici u Travniku otkrili su veću količinu speeda, streljivo i novac prilikom pretresa kuće u mjestu Ilovača, općina Travnik, te uhapsili 39-godišnjeg muškarca.

Tokom koordiniranih aktivnosti usmjerenih na borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, 27. jula u ranim jutarnjim satima, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a, tim za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik i Jedinica za specijalističku podršku MUP-a izveli su uspješnu akciju.

Ovaj događaj potvrđen je u ponedjeljak iz MUP-a Srednjobosanskog kantona.

Akcija je izvedena u saradnji sa kantonalnim Tužilaštvom, a na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik.

Pretresena je kuća koju koristi S.M., rođen 1985. godine, u mjestu Ilovača.

Tokom pretresa, policija je pronašla i zaplijenila veću količinu praškaste materije za koju se sumnja da je speed, streljivo, digitalnu vagu za precizno mjerenje, određenu količinu novca i druge predmete povezane s izvršenjem različitih kaznenih djela.

Osumnjičeni je uhapšen u saradnji s nadležnim tužilaštvom, te se protiv njega poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje zbog kaznenih djela “neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” i “nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija”.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija