Prošla je godina dana: Pogledajte koliko se Zagreb promijenio od zemljotresa

U ponedjeljak se obilježava godina dana od potresa koji je pogodio Zagreb i okolicu, a većina oštećenih zgrada još nije obnovljena.

Građane je 22. ožujka 2020. u nedjeljno jutro u 6 i 24 sata probudio potres magnitude 5.5 sa žarištem na dubini oko 10 km koji je preliminarno ocijenjen intenzitetom VII. stupnja MCS ljestvice u epicentralnom području Markuševca i Čučerja. U 7:01 uslijedio je još jedan, magnitude 5, dok je u prva 24 sata nakon prvog potresa zabilježeno još 57 dodatnih.

Potres se osjetio diljem Hrvatske, u Sloveniji i u Bosni i Hercegovini. Nažalost, uz veliku materijalnu štetu na građevinama u epicentralnom području i posebno u staroj jezgri Zagreba, urušavanjem dijela zgrade u Đorđićevoj ulici teško je ozlijeđena 15-godišnja djevojčica, koja je naredni dan preminula u Klaićevoj bolnici.

U galeriji pogledajte koliko se Zagreb u godinu dana promijenio:


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79