Prostor Medžlisa Islamske zajednice u Jajcu se koristi u svrhu promocije i okupljanja članova SDA

Braći Hrnjić ništa nije sveto. Gospodin Nisvet Hrnjić, osim što je bio direktor Doma zdravlja i ministar u Vladi SBK bio i načelnik Općine Jajce u dva mandata i to od 2004. do 2012. godine. On se nedavno okitio novom titulom, a to je predsjednička pozicija u OO SDA Jajce za koju je kažu bio jedini kandidat.

Nakon objave priče o malverzacijama u Dom zdravlja Jajce gdje se on i njegov brat Mirzet smjenjuju ko će biti direktor zdravstvene ustanove i na koliko, portal Crna-Hronika donosi vam priču o članovima SDA stranke, na čijem čelu su braća Hrnjić, o zloupotrebu džamije i džamijskih prostora za promociju SDA stranke.

Braća Hrnjića godinama vladaju Domom zdravlja u Jajcu: “Slučajno imaju SDA članske kartice”

Kako smo dobili informacije iz pouzdanih izvora, lokalno stanovništvo i pripadnici islamske vjeroispovijesti ogorčeni su situacijom da se prostorije Medžlisa Islamske zajednice u Jajcu koriste u svrhu promocije i okupljanja članova Stranke demokratske akcije Jajce.

Kako doznajemo korištene su prostorije u Kuprešanima i u Lupnici lokalitet grada Jajce.

O cijelom događaju oglasili su se i iz Medžlisa Islamske zajednice u Jajcu.

Na osnovu odluke Rijaseta IZ u BiH i staa Kabineta Reisu-l-uleme skrenuli smo pažnju džematskim odborima i džematlijama na džumu-namazu 1.3.2024. godine o zloupotrebi prostora Islamske zajednice za stranačku promociju.

Odluka će biti postavljena na oglasnim pločama u džematima, i o navedenom smo obavijestili naše nadležne organe – izjavio je sekretar MIZ Jajce – Jusuf Duranović.

Do kada će se vjera koristiti za stranačke svrhe?

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79