Protesti ugostitelja u Banjaluci zbog uvođenja novih mjera, žandarmerija na terenu

Dio ugostitelja u Republici Srpskoj okupili su se danas u Banjaluci na protestima da bi uputili posljednji pozdrav ugostiteljstvu i na taj način izrazili svoje nezadovoljstvo novim epidemiološkim mjerama.

Kako javlja N1, kordon policije je potiskivao građane ispred Palate RS. 

Policajci su u više navrata pokušavali usmenim naredbama uticati na građane da se raziđu zbog nepoštovanja epidemioloških mjera.

Policajci su im uzvikivali: “Odbij“, dok su građani govorili: “Hoćemo da radimo!”

Nakon toga se policija povukla, a građani ih ispratili aplauzom.

Zdravstveni radnici Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske pozvali su sinoć sve koji su protiv epidemioloških mjera da dođu od sutra da volontiraju u zdravstvenim ustanovama.

Zdravstveni radnici ove ustanove u otvorenom pismu ističu da je zdravstveni sistem na ivici pucanja i da više neće biti mjesta u bolnicama za prijem novih pacijenata, ukoliko svi ne budu poštovali mjere.

“Mi, zdravstveni radnici kovid odjeljenja UKC razočarani smo najavom protesta, planiranih za sutra u 12.00 sati  povodom najnovijih mjera Republičkog štaba za vanredne situacije. Mi smatramo da su te mjere opravdane, a iste se primjenjuju u svim zemljama u regionu”, navodi se u jučerašnjem pismu.

U pismu se ističe da su svi u proteklom periodu imali dovoljno vremena da urede svoju djelatnost u okviru epidemioloških mjera, te ne bi bilo potrebe za restriktivnijim mjerama.

“Često smo bili u iskušenju da u mantilima dođemo protestovati pred vašim objektima u kojima su kršene mjere – žurke u kaFićima, gosti bez maski, nedržanje distance i slično, ali nismo imali vremena jer smo radili, morali smo spasavati živote”, navodi se u psimu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79