Prvi čovjek SDA Cazin podnio ostavku: Bakir okuplja starce oko sebe i daje prednost pojedincu, a ne većini

Mirsad Alićajić podnio je danas neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Gradske organizacije Stranke demokratske akcije (SDA) u Cazinu, ali i na sve funkcije u ovoj stranci.

Pismenu ostavku adresirao je na SDA Cazin, Kantonalni odbor SDA, Predsjedništvo SDA i Kadrovsku komisiju SDA.

Naveo je da je kao predsjednik GO SDA Cazin i kandidat za gradonačelnika uvidio da „SDA od zadnjeg kongresa gubi smisao i nema više demokratije u samoj stranci“.

Dodaje da, kao mlad čovjek, smatra da mora doći do smjene generacije i da mladi ljudi moraju voditi procese kako u državi, tako i u stranci.

– Vidjevši da predsjednik Bakir okuplja starce oko sebe i da daje prednost pojedincu, a ne većini, smatram da mi nije mjesto u organima stranke. Zbog pojedinaca u kantonalnoj organizaciji poput Dedića, Bašagića, Vojića i ostalih koji svoj lični interes stavljaju ispred stranke također smatram da mi tu nije mjesto – naveo je Alićjić.

Napomenuo je i da lični interes nije stavljao ispred stranke. Kaže da će se neko zapitati zašto baš dvije gradske organizacije i najveće da padnu na izborima i da se na njima testira moć pojedinca.

 

Press

Posted by SDA Cazin on Četvrtak, 31. decembar 2020.

– Nažalost predsjednik Bakir nije u 10 mjeseci mogao izdvojiti pet minuta za SDA Cazin i njenog predsjednika, stoga VELIKO HVALA Bakiru i njegovoj starudiji oko njega koja ovu stranku vodi u zaborav – naveo je Alićajić.

Pogledajte u obraćanju šta je Alićehajić rekao na novogodišnjoj pres-konferenciji SDA Cazin.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79