Prvi u Hrvatskoj: Policija ulovila ‘skidača’ kilometara

Vozilo je u trenutku prodaje imalo zabilježenih 178 tisuća kilometara, a pola godine prije prodaje je ‘na satu’ bilo oko 350 tisuća kilometara.

Europski parlament je sredinom prošle godine velikom većinom izglasao izvještaj o manipuliranju brojačima kilometara prilikom prodaje rabljenih automobila, u kojem su se predlagala zakonska i druga rješenja za sprječavanje ove nezakonite prakse. Stoga se takvu praksu počele smatrati kaznenim djelom, a jučer se taj zakon prvi put primijenio i u Hrvatskoj.

Službenici Policijske postaje Pitomača, postupajući po zaprimljenoj kaznenoj prijavi 37-godišnjaka, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenoga djela krivotvorenja kilometraže.

Stariji prodavač je mlađemu kupcu, u januaru, prodao Volkswagen u kojemu je stanje brojača kilometara u trenutku prodaje bilo 178 hiljada kilometara, za novčani iznos veći od 35 hiljada kuna. No sredinom 2018. godine isto vozilo je ‘na satu’ imalo oko 350 hiljada kilometara.

Taj 45-godišnjak znao je kako stanje brojača kilometara na satu ne odgovara stvarnome stanju pa je prikrivanjem stvarnih činjenica kupca doveo u zabludu i oštetio za oko 10 hiljada kuna. Slijedi podnošenje posebnog izvješća Općinskome državnom odvjetništvu u Virovitici, a rezultate željno iščekujemo. Ovakvi postupci se redovito vode u mnogm zemljama Europske unije pa se nadamo da je napokon došao kraj ‘skidačima’ kilometara i u Hrvatskoj.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments