Prvo mučio djevojku, a zatim s njom namjerno sletio s puta

Opštinsko državno tužilaštvo u Koprivnici je 1. septembra donijelo rješenje o sprovođenju istrage protiv 34-godišnjeg muškarca zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela prema svojoj djevojci.

Maltretirao ju je, prema navodima tužioca, čak šest godina, s tim da ju je u dva navrata zarobio u skladištu. Na kraju ju je stavio u auto i namjerno sletio s ceste.

Istraga se sprovodi, kako navodi Opštinsko državno tužilaštvo, zbog protivpravnog oduzimanja slobode iz čl. 136. st. 3. u vezi st. 2. Kaznenog zakona, nasilja u porodici iz čl. 179a. KZ-a i četiri kaznena djela prijetnje iz čl. 139. st. 2. i st. 3. KZ-a.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 34-godišnjak od januara 2016. do avgusta 2022. godine učestalo grubo vrijeđao, omalovažavao i fizički napadao svoju 29-godišnju vanbračnu suprugu, te da ju je u dva navrata, u decembru 2021. i maju 2022. godine, na silu ugurao i držao zatvorenu u prostoru skladišta ugostiteljskog objekta u kojem je radila.

Osnovano se sumnja da je u četiri navrata upućivao prijetnje smrću svojoj vanbračnoj supruzi i još jednoj osobi, kao i da je u junu 2021. godine prilikom upravljanja automobilom, u kojem je bila oštećena, nakon upućene joj prijetnje smrću namjerno sletio vozilom van ceste.

Sudija istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog tužioca i odredila okrivljenom istražni zatvor zbog opasnosti od uticaja na svjedoke u istrazi i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i počinjenja kaznenih djela kojima prijeti, objavilo je Opštinsko državno tužilaštvo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79