PU Zvornik demantuje Suljagića: Nema pojačanih mjera ni dugih cijevi u Srebrenici

Policijska uprava Zvornik demantovala je navode direktora Memorijalnog centra u Potočarima Emira Suljagića koji, iznošenjem neistina o tome da su ulice u Srebrenici pune policijskih službenika sa dugim cijevima, pokušava da uznemiri javnost i pogorša stanje bezbjednosti.

“Stanje bezbjednosti na području Srebrenice, kao i drugih podrinjskih opština je povoljno, te se u tom smislu ne preduzimaju nikakve pojačane mjere”, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

U saopštenju je istaknuto da je neprimjereno pisanje pojedinih federalnih medija koji takvu izjavu žele da potkrijepe fotografijom naoružanih policijskih službenika Jedinice za podršku, a koja je ukinuta još 2019. godine.

“Pozivamo predstavnike medija da poštuju osnovne norme novinarskog izvještavanja, a nadležne organe da reaguju na iznošenje ovakvih neistina čiji je cilj zastrašivanje”, naglasili su iz Policijske uprave Zvornik.

Suljagić je na društvenoj mreži objavio da su u i oko Srebrenice pojačane napetosti nakon što je za sutra najavljeno održavanje sjednice Vlade Republike Srpske u ovom mjestu, te da su “sada ulice Srebrenice pune policajaca sa dugim cijevima, kao specijalizovanih jedinica koje nose crvene beretke”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79