Puca po šavovima između NS i NiP-a u Sarajevu: Nisu podržani izvještaji, neki napustili sjednicu

Danas je Skupština Kantona Sarajevo razmatrala izvještaj o poslovanju tri kantonalna preduzeća za 2021. godinu, a nakon toga je došlo do nesuglasica između NiP-a i Naše stranke čiji su članovi napustili sjednicu.

Te nesuglasice su bilo posebno uočljive prilikom očitovanja o izvještaju o poslovanju preduzeća ZOI ‘84. Izvještaj o poslovanju podnio je Jasmin Mehić koji je direktor ovog preduzeća od marta 2021.

Prilikom prvobitnog glasanja, 16 zastupnika je podržalo izvještaj o poslovanju ZOI ‘84 za 2021., tri zastupnika bili su protiv, dok je šest zastupnika bilo suzdržano. To nije bilo dovoljno da se izvještaj usvoji, prenosi Klix.

Nakon toga je Vildana Bešlija, zastupnica vladajućeg NS-a, zatražila pojedinačno očitovanje. Prilikom pojedinačnog glasanja 17 zastupnika je podržalo izvještaj, tri zastupnika bili su protiv, dok je šest zastupnika bilo suzdržano. To znači da izvještaj nije prihvaćen ni nakon drugog glasanja. Elvedin Okerić, Rusmir Pobrić i Mersiha Mehmedagić – zastupnici NiP-a – bili su suzdržani. Preostali zastupnici NiP-a, kao i svi zastupnici NS-a i SDP-a, podržali su izvještaj.

Osim toga, nisu usvojeni izvještaji o poslovanju za 2021. preduzeća Skenderija i Sarajevo-šume. Izvještaj o poslovanju Skenderije podnio je Damir Petrinić koji je za direktora ovog preduzeća imenovan u januaru prošle godine. Izvještaj o poslovanju Sarajevo-šuma podnio je Samir Omerović koji je za direktora ovog preduzeća imenovan 2021.

Zastupnici Naše stranke napustili sjednicu Skupštine Kantona Sarajevo nakon očitovanja o spomenutim izvještajima. A današnja dešavanja su pokazala da uprkos koaliciji postoje struje koje jako teško funkcionišu, naročito na liniji NiP i Naša stranka, ali i unutar samog NiP-a.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79