Pukao još jedan “predizborni” asfalt u Kaknju: Vrijednost projekta 1.200.000 KM

Redakciji portala Crna-Hronika poslali ste informaciju o pucanju asfalta na lokalitetu općine Kakanj.

U pitanju je pucanje asfalta na novoj saobraćajnici kroz Kakanj koja nije još puštena u promet. Ponovo asfalt pucao gdje nego u Kaknju, grad dobrih ljudi, ali loših političara.

Kako saznajemo vrijednost radova je 1.200.000 KM. Da li je kriva Općina Kakanj ili izvođač radova Trgošped Kakanj, kompanija koja je više puta prolazila na tenderima kada je u pitanju ova općina.

Nije ovo prvi put da se na lokalitetu Kaknja dešava ovakav skandal.

(FOTO) Nakon samo 11 dana propala cesta koju je Općina Kakanj “uspješno” asfaltirala

(FOTO) Pucanje asfalta SDA u Visokom prikazuje kao brigu za glasače

Podsjećamo u Ulici 7. muslimanske viteške oslobodilačke brigade počeli su radovi na realizaciji još jednog velikog, vizionarskog infrastrukturnog projekta u Kaknju.

Naime, počeli su radovi na izgradnji nove saobraćajnice od Ulice 7. muslimanske viteške oslobodilačke brigade do zgrade Općinskog suda i zgrade Policije.

Radi se o veoma značajnom projektu koji donosi rasterećenje gradske jezgre Kaknja u pogledu saobraćaja, posebno saobraćaja teretnih vozila.

“Veliki je značaj ove saobraćajnice iz razloga što ćemo na ovaj način rasteretiti saobraćaj na glavnoj gradskoj saobraćajnici u Ulici Alije Izetbegovića, a time ćemo poboljšati sigurnost svih učesnika u saobraćaju, a posebno djece, svih pješaka i biciklista, te putničkih i teretnih motornih vozila. Radi se o izgradnji saobraćajnice sa dvije trake i trotoarom”, rekao je načelnik Općine Kakanj Mirnes Bajtarević.

Vrijednost radova u okviru prve faze iznosi 454.878,00 KM, dok je ukupna vrijednost radova na izgradnji kompletne saobraćajnice oko 1.200.000 KM.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79