Pulen Naše stranke kaže da su za njega isti Dario Kordić i Sakib Mahmuljin

Faris Šehović, predsjednik Općinskog odbora Naše stranke u Novom Sarajevu je na svom Facebook profilu objavio kako za njega nema razlike između jednog od čelnika Hrvatskog vijeća odbrane Darija Kordića, osuđenog i za pokolj u Ahmićima 1993. godine, i nekadašnjeg komandanta Trećeg korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine, generala Sakiba Mahmuljina, osuđenog jer nije spriječio zločine u Vozući i Zavidovićima.

– Presuđeni za ratni zločin. Komandovali su radikalnim grupama po Srednjoj Bosni. Visoki funkcioneri nacionalnih stranaka u FBiH. Njihov zločin i odgovornost za isti se relativizuje unutar njihovog nacionalnog političkog kruga i naroda.

Izrazito su profitirali od rata i nakon rata. Sve su ovo zajedničke karakteristike Sakiba Mahmuljina i Darija Kordić – tvrdi u svojoj objavi Šehović.

Jedina razlika je što je Kordić ležao svoju kaznu u zatvoru, a Mahmuljin je još uvijek u bjekstvu u Turskoj koja ignoriše zahtjeve da ga isporuči Bosni i Hercegovini”, napisao je Šehović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79