Put između BiH i Crne Gore: Hoće li se izgraditi moderna saobraćajnica?

Bosna i Hercegovina napokon će dobiti izuzetno potrebnu modernizaciju puta prema Crnoj Gori, koji je često korišten od strane bh. građana, posebno tokom ljetnih mjeseci kada se upućuju prema crnogorskom primorju. Nakon godina ukazivanja na katastrofalno stanje ove dionice, državni ministri saobraćaja BiH i Crne Gore dogovorili su se o početku radova.

Ministar komunikacija i saobraćaja BiH, Edin Forto, izjavio je: “Započet ćemo izgradnju mosta između dvije države, Šćepan polje, sljedeće godine. Pokrenut ćemo proces zaduživanja kod međunarodnih institucija za izgradnju pristupnih cesta sa obje strane.”

Prva procjena za ovaj projekt ukazuje na potrebu od 100 miliona eura za izgradnju puta u BiH. Ministri su razgovarali o financijskim sredstvima s predstavnicima Svjetske banke, a šef ureda Svjetske banke za BiH i Crnu Goru, Christopher Sheldon, izjavio je: “Zajedno sa EU podržavamo izgradnju ove putne konekcije. Veoma brzo će biti pripremljen projekt kako bi se što prije počelo sa izvođenjem radova.”

Ovi ambiciozni infrastrukturni planovi sada čekaju praktičnu realizaciju, a građani se nadaju bržem i sigurnijem putovanju prema Crnoj Gori.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79