Putnici čekaju tri sata da krene voz iz Sarajeva

Voz koji saobraća na relaciji Sarajevo – Čapljina jutros je zbog tehničkih problema stajao na sarajevskoj stanici stajao više od tri sata.

Kako su nam potvrdili sa stanične blagajne Željeznica FBiH u Sarajevu voz nije mogao krenuti zbog tehničkih problema.Putnici su nam javili da ih niko nije obavijestio o kašnjenju polaska voza, niti o razlozima zašto voz ne polazi.

Ispostavilo se da su ti tehnički problemi u biti “iznenadni” snijeg u januaru. Zbog snijega i minusa zaledila se skretnica na Ilidži i putnici su čekali više od tri sata na tu informaciju, a kada je najavljen polazak i kada je taj problem saniran, zaledila se i skretnica na izlazu sa stanice.

Nakon što je krenuo oko 10h, dakle kasnio je s polaskom oko tri sata, voz je ponovo zaustavljen u Konjicu, te putnici ponovo nisu dobili nikakve informacije o razlogu zašto ponovo čekaju.

Inače, snijeg je problem napravio i u drugim dijelovima BiH pogotovo u visinama i planinskim predjelima.

Prema lošim uslovima za vožnju izdvajaju se putevi: Sarajevo-Tuzla (Nišići i Karaula), Turbe-Karanovac, Bugojno-Kupres-Šuica-Livno-Kamensko, Priluka-Glamoč-Mlinište, Sarajevo-Foča (Rogoj), Jajce-Banja Luka, Novi Travnik-Bugojno, Travnik-Donji Vakuf, te šire područje Romanije.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske su istaknuli da su raspoložive službe na terenu i da su za sada svi putevi prohodni. U FBiH su putevi također prohodni, osim dionice na pravcu Rakitno – Blidinje, gdje je zbog loših uslova za vožnju jutros obustavljen saobraćaj. Zbog izuzetno otežanih uvjeta i zaostalih vozila kod mjesta Zukići na Bradini od 08:30 sati zabranjeno je kretanje teretnim vozilima sa prikolicom i šleperima na putu Sarajevo-Konjic.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79