Putnici stajali od Sarajeva do Mostara: Prodato 200 karti više

Putnici stajali od Sarajeva do MostaraProdato 200 karti više

Sasvim sigurno se u svijetu još jedino na željezničkoj stanici u Sarajevu ručno pišu karte. U sezoni, koja je ove godine već počela, red pola sata prije polaska voza je nepregledan dok zaposlenice ispisuju karte piše Crna-Hronika

Međutim, i kada uredno kupite kartu, niko vam ne garantuje da će u vozu biti mjesta. U to su se u petak uvjerili učenici i nastavnici jedne sarajevske osnovne škole koji su uredno najavili i dan prije kupili karte za relaciju Sarajevo-Mostar-Sarajevo.

– Kada smo došli na peron voz je već bio pun. Zamislite razočarenje djece koja su prvi put nakon pandemije koronavirusa krenuli na izlet? Imali smo karte kupljene u četvrtak, najavili smo broj učenika, ali to nije bilo dovoljno. Samo ljubaznošću uposlenika je organizovan novi voz s kojim smo se sat poslije uputili prema Mostaru, priča majka jedne od učenica ove škole.

Ista situacija se ponovila i danas. Deseci putnika ostali su na peronu u subotu ujutro u Sarajevu s kupljenim kartama za voz Sarajevo – Čapljina.

Prema informacijama sa željezničke stanice u Sarajevu, prodato je čak 200 karti više. Možda su se mogli “prevariti” za pet ili 10 karti, ali prodati 200 karti više je, ako nije za disciplinski postupak, onda bar za analizu.

S obzirom da je veliki broj putnika stajao tokom vožnje sasvim sigurno bi posla mogla imati i inspekcija.

Posada voza je na negodovanje putnika reagovala onako kako smo i navikli.

– Napustite voz ako ne možete stajati, poručili su putnicima koji su uredno kupili kartu.

Foto: Faktor

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79