Putnicima na relaciji Zenica – Istanbul prokišnjavao autobus: “Dali su nam kese da skupljamo vodu”

Redakciji portala Crna-Hronika javili su se ogorčeni putnici koji su koristili usluge putničke agencije Grand Tours iz Zenice na svom putovanje iz Zenica za Istanbul.

Kako nam je izjavila Ajna Guhić ona je sa svojom porodicom uplatila ljetovanje koje će nažalost pamtiti po lošem. Na put su krenuli 5.8.2023. godine iz Zenice za Istanbul sa mamom, tetkom i rođakom od 12 godina. Nisu ni slutili da će se više “kupati” u autobusu nego na moru.

Svoj aranžman platili su 1660 KM.

Još u BiH je počela voda da curi, ali nismo odmah skontali odakle. Na ulasku u Srbiju na pauzi sam prišla vozacima i vodičima i rekla da imamo problem, te su rekli pogledati nakon pauze. U busu i dalje nisu prilazili, pa je moja mama otišla ih ponovo zvati. Nakon što ponovo niko nije došao, otišla sam prekinula njihovu opuštenu konverzaciju uz molbu da vide šta je problem da ga riješimo.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Slegnuli su ramenima, rekli da oni tu ništa ne mogu, dali mi nekoliko kesa i rekli da se žalim agenciji.  Svakih nekoliko minuta smo punili kesice, mijenjali odjeću, čak su nam drugi putnici posudili odjeću jer mi više svoje suhe nismo imali.

Ja sam vodiću Anidi uz dobru namjeru kao neko ko je radio u turizmu godinama prišla, dala joj savjet da bi trebala pokazati interesovanje, da smiri putnike, pokuša pomoći i slično ukoliko postoji problem. Tada je malo sa nama počela komunicirati.

Rekla je da je javila vlasniku agencije Mehmedu, ali da nije dobila nikakav odgovor. Kasnije je počela voda da curi i ostalim putnicima.

Kada smo došli u Tursku nakon mukotrpne noći jer smo sve vrijeme bili mokri, poslala sam mail agenciji/direktoru. (Nedelja)

Tu sam negodovala, trazila odgovor na mail, a dobila sam pokušaj zatvaranja usta od strane predstavnice agencije zadužene za putovanje (Lamije Cerim Fejzić).

(VIDEO) Ogorčeni putnici se iz Kalesije dozili do Rotterdama bez klime: “Djeca padala u nesvijest”

Samo nam je rekla ko želi da se žali nek se javi agenciji u Zenici i najavila daljnje putovanje. Neko sam ko poprilično često putuje, ko je radio u turizmu i nikada nije doživio ovakvo ophodjenje prema putnicima, da su uzeli novac i više nema javljala, da se arogantno i bahato ponašaju.

Nikada nisam pisala losu recenziju iako su problemčići normalni. Ne mislim da je klijent uvijek upravu, daleko od toga, ali da klijent zaslužuje profesionalan pristup i objašsnjenje, definitivno. Neko ko uzme godišnji i plati u nadi da će se odmoriti od svakodnevnice definitivno ne smije da proživi ovakav katastrofalan put i nepoštovanje. – izjavila je Ajna Guhić za portal Crna-Hronika.

Još jedan autoprevoznik koji vozi bez klime: “Uredno naplatili 80 KM kartu”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79