Racije i pretresi u TK: Policija pronašla drogu i oružje

Racije i pretresi u TK: Policija pronašla drogu i oružje


Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona su dana 27.9.2024. godine, poduzimajući planske aktivnosti na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga i drugih krivičnih dijela i prekršaja na području Tuzlanskog kantona, kontrolisali i legitimisali ukupno 333 lica, izvršili kontrolu 229 vozila, pretrese 22 lica bez naredbe, kao i 7 mjera ograničenja kretanja tzv. “racije”.

Tokom navedenih aktivnosti, za utvrđene počinjene prekršaje izdato je 40 prekršajnih naloga.

Prilikom provođenja ovih aktivnosti, pronađeni su i oduzeti sljedeći predmeti: 10 pakovanja različitih veličina sa sadržajem bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 2 pakovanja različitih veličina sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, pištolj, 50 kom. municije, mobilni telefon, digitalna vaga za precizno mjerenje, registarske tablice, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokazi u postupku.

POGLEDAJ GALERIJU

Dva lica su lišena slobode, jedno lice kod kojeg je pronađena opojna droga, a drugo lice po ranije raspisanoj potrazi.

O poduzetim aktivnostima obaviješteno je Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona, a pronađeni predmeti i materije su privremeno izuzeti radi vještačenja i drugih istražnih radnji.

Policijski službenici nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju predmeta, nakon čega će Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona biti podneseni odgovarajući Izvještaji.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija