Rade Drljača želi ostati iza rešetaka

Rade Drljača želi ostati iza rešetaka


Okružno javno tužilaštvo Banja Luka za još dva mjeseca zatražilo je produženje pritvora Radetu Drljači (24), Slobodanu Krnetiću (33) i Borisu Zoriću (33), osumnjičenima za ubistvo i paljevinu tijela Brune Rolda (52) iz Banje Luke.

Zanimljivo je da se Drljača, koji je priznao zločin, nije protivio produženju pritvora, što je i stav njegove porodice.

Ne protivi se

– Imajući u vidu duševno stanje Drljače, kao i negativan utjecaj okoline na njega, njegovo stambeno pitanje i prilike, a uz prethodnu konsultaciju s porodicom i osumnjičenim, odbrana se neće protiviti produženju pritvora – rekao je Drljačin advokat Aleksandar Jokić.

Tužilaštvo Drljaču tereti za teško ubistvo i paljevinu, dok su Krnetić i Zorić osumnjičeni za saizvršilaštvo. Njihovi branioci protivili su se produženju pritvora, smatrajući ga neosnovanim.

– Prijedlog za Krnetića je zasnovan na kontradiktornim izjavama drugih osumnjičenih. Netačno je da je on učestvovao u izvršenju ubistva, što su na prethodnom ročištu potvrdila i druga dva osumnjičena – rekao je Krnetićev branilac Željko Višić.

Rold

Ustvrdio je i da je netačna tužilačka ocjena da je on beskućnik, pa je priložio ovjerenu kućnu listu u kojoj se navodi da stanuje s roditeljima.

Negira umiješanost

Istog stava je bila i odbrana Zorića, koji također negira umiješanost u izvršenje zločina.

– Njegovo prisustvo događaju ne znači i njegovu krivicu. Uostalom, ne postoje ni dokazi – rekao je advokat Milan Petković.

Rold je ubijen 25. novembra u kući u centru Banje Luke, gdje je pronađeno njegovo ugljenisano tijelo. Drljača je priznao zločin, navodeći da ga je prvo pretukao, da bi ga zatim čakijom ubo u vrat.

Netačne izjave

Osumnjičeni Boris Zorić sudu se požalio da su u tužilačkim dokumentima njegove izjave pogrešno navedene.

– Piše da sam rekao da je Krnetić zajedno s Drljačom tukao Rolda, što nije istina. To nisam izjavio ni policiji, ni u Tužilaštvu, a ispitivanju je prisustvovao moj advokat – rekao je Zorić.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija