Radikali u Srbiji traže kazne za ljude koji tvrde da se u Srebrenici dogodio genocid

Ove opasne antisrpske pojave moraju se sasjeći u korijenu tvrde iz et stranke

Srpska radikalna stranka (SRS) zatražila je danas izmjene Krivičnog zakonika kako bi postala kažnjiva tvrdnja da se u Srebrenici 1995. godine desio genocid.

Kako se navodi u saopštenju, u Skupštini Srbije poslanici Stranke demokratske akcije Sulejmana Ugljanina podnijeli su predlog rezolucije o priznavanju genocida u Srebrenici a prije nekoliko godina sličan predlog potpisali su i “Marinika Tepić i dva aktuelna pomoćnika ministra u kabinetu Gordane Čomić”.

“Ove opasne antisrpske pojave moraju se sasjeći u korijenu i zato SRS Vladi Srbije ponavlјa zahtjev da skupštini hitno predloži dopunu Krivičnog zakonika, da se javna tvrdnja da se u Srebrenici desio genocid inkriminiše kao krivično djelo i da se kažnjava kaznom od dvadeset godina zatvora”, navodi ta stranka.

Radikali su naveli da Srbija mora da se zaštiti od “opasne namjere Zapada i njihovih plaćenika u Srbiji” da Srbiju i srpski narod proglase genocidnim.

“Posebno je opasno što se ovakve antisrpske tvrdnje čuju i u najvišem zakonodavnom tijelu, kao i u plaćeničkim medijima, koji se trude da laž da se u Srebrenici desio genocid nametnu kao normalan stav u javnosti”, tvrdi SRS, prenosi Beta.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79