Radnica Doma za stara i bolesna lica uzimala novac od pacijenata i porodica

Protiv Lj. M. iz Novog Grada policija je danas podnijela izvještaj Tužilaštvu zbog sumnje da je oštetila Dom za stara i bolesna lica za više od 37.000 maraka, rečeno je u Policijskoj upravi Prijedor.

Ona se tereti da je kao ovlašteni administrativni radnik Ustanove socijalne zaštite Dom za stara i bolesna lica u Prijedoru, u periodu od novembra 2019. godine do februara 2021. godine, protivpravno prisvojilo 37.612,58 maraka, koji su korisnici usluga Doma, odnosno njihovi srodnici, plaćali za smještaj i medicinsku njegu, a koji je trebao biti uplaćen na žiro račun ove Ustanove.

– Ona je sačinjavala i potpisivala duple račune na ime korištenja smještaja i dodatnih usluga u Domu, tako što je račune na kojima su navedeni samo iznosi smještaja predavalo knjigovođi, dok je račune uvećane za dodatne troškove izdavalo strankama i naplaćivala, ne prilažući ih knjigovođi, kao ni novac uplaćen po osnovu tih računa – rekla je portparol PU Prijedor Zvezdana Alendarević.

Knjigovođi takođe nije prijavljivala ni boravak pojedinih korisnika Doma, za koje je sačinjavala ugovore i naplaćivalo mjesečne iznose za korištenje smještaja, dodatnih usluga i medicinske njege.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79