Radnicima ostalo blato na cesti, ogorčenim stanovnicima odgovorili: “Petak je i poslije džume se ne radi”

Redakciji Portala Crna-Hronika obratili su se ogorčeni stanovnici iz Škaljinog sokaka u općini Stari Grad Sarajevo požalivši se na blato koje je ostalo u ulici nakon intervencije preduzeća Vodovod i kanalizacija.

Kazali su nam kako su na sve načine pokušavali doći do odgovornih u preduzeću, ali da im to nije uspjelo.

– Pokušali smo kontaktirati nekoga iz ViK-a, ali nismo uspjeli nikoga dobiti iz službi koje su zadužene za to. Gospođa koja se javila na centrali rekla je: “Pa, petak”. Vrijeme upućivanja poziva je bilo u 15 sati, a ViK radi do 16 sati.

Javio nam se i nadzornik radova koji je rekao da što imamo damo u novine, zovemo inspekciju i tužimo. Dokle ide bahatost javnih preduzeća da ih ne zanima da li će platiti kaznu ili da li će izaći inspekcija – navode nam stanovnici iz Škaljinog sokaka.

Dodaju kako su zvali i eko policajce.

– Pozvali smo i eko zelene jer su nam rekli da su oni zaduženi za to, ali nam je gospođa koja se javila na telefon rekla: “Pa petak je” i koga će ona sada nazvati da izađe na teren.

Da li petkom ranije prestaju sa radom sve državne institucije u Sarajevu i građani se nemaju kome obratiti? Očigledno je da svi ti radnici koji su na državnim jaslama mogu šta hoće i kako hoće te raditi koliko hoće i doći i otići kada hoće – zaključuju ogorčeni građani.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79