Radnik autopraonice tvrdi da su mu rekli da prevozi duhan?

Aldin Gaštan iz Blagaja, Vlado Jurić iz Mostara i Ivan Cvijanović iz Kiseljaka, koji su osumnjičeni za krijumčarenje 120 kilograma skanka, dovedeni su u Tužilaštvo Kantona Sarajevo. Pali su u akciji “Sedlo”. Općinskom sudu Sarajevo upućen je prijedlog za određivanje pritvora za njih.

Molba prijatelja

Kako saznajemo, Gaštan, inače radnik u autopraonici, kazao je tokom saslušanja u policiji kako nije znao da prevozi drogu u svom Renaultu Kangoo. Inspektorima je ispričao kako ga je drug zamolio da preveze duhan za Sarajevo. Priznao je da se zaustavio u Jablanici, jer je tako dogovoreno, te da ga je tu čekao kombi, iz kojeg su paketi samo prebačeni u njegovo vozilo.

Rekao je da mu je bilo čudno što ga prati Polo zagrebačkih tablica, koji je vozio Cvijanović, ali kako je ispričao, ni najmanje nije posumnjao da se radi o paketima skanka.

Tek kad je stigao na naplatno mjesto Tarčin na području Hadžića, gdje su svi i pohapšeni, saznao je šta, ustvari, ima u svom Renaultu, rekao je Gaštan istražiteljima.

Policijska zasjeda

Dok je Gaštan prevozio “duhan”, inspektori su vozila spremno čekali na autoputu A-1. Nakon vaganja, utvrđeno je da je u Renaultu bilo 120,70 kilograma skanka. Droga koja je proizvedena u laboratoriju na području Hercegovine, bila je upakovano u 220 paketa. Pored droge, nađeni su i novac, mobiteli… Sve trojica su uhapšena i odvedena u policiju na saslušanje.

Avaz

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments