Radnik nakon teške povrede na poslu dobio otkaz

U naselju Ponjević u Cazinu, dogodila se nesreća u kojoj je B.H. tokom rada na cjepaču drva, teže povrijedio desnu šaku.

Ukazana mu je intervencija u Domu zdravlja, a potom u Kantonalnu bolnicu, gdje su mu dijagnosticirane teže tjelesne povrede.

Međutim, drama se odvijala nakon što je B.H. završio s liječenjem i odlučio se vratiti u svoju firmu kako bi zatražio nadoknadu troškova liječenja koje je sam snosio. Umjesto razumijevanja i podrške, dočekalo ga je neugodno iznenađenje.

Direktor firme, jasno mu je poručio da više nema potrebe za njegovim povratkom na posao i da ne treba tražiti od njega novac za troškove liječenja. Ovakva reakcija izazvala je nezadovoljstvo B.H. i njegovih bliskih prijatelja i porodice, a također i široku pažnju javnosti, javlja Dijasporainfo.

Ovaj incident baca svjetlo na važnost pridržavanja zakona i propisa koji se odnose na sigurnost na radu i prava radnika nakon nesreća. Radnici moraju biti zaštićeni i osigurani u slučaju povreda ili nesreća na radnom mjestu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79