Radončić: SBB u četvrtak donosi odluku o tome hoće li biti dio vlasti

Fahrudin Radončić, lider Saveza za bolju budućnost (SBB), potvrdio je za naš portal da će Predsjedništvo ove stranke u četvrtak donijeti odluku o pozivu SDA da bude dio vlasti na državnom i federalnom nivou.

Podsjećamo, Predsjedništvo SDA je na posljednjoj sjednici pozvalo SBB da se, zajedno s DF-om, uključi u pregovore o formiranju Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Federacije BiH, piše Avaz.

Jedina tačka dnevnog reda bit će ponuda SDA da SBB uđe u patriotski blok, a nakon sjednice bit će održana konferencija za medije.

– Nakon toga naši će odgovori biti znatno precizniji i javnost će o njima biti potpuno informirana. Moramo se izvući iz slijepe ulice u koju nas uvlači gospodin Milorad Dodik. Mislim da tu postoje inicijative kako da svi iz toga izađemo na uspješan način. Optimista sam da će se BiH nastaviti kretati svojim NATO putem jer alternative nema – rekao je Radončić.

Lider SBB-a je ranije rekao da je s predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem imao dva duža sastanka, na kojima su razmotrili mnoge aspekte krize u BiH.

Napomenuo je da SDA ovoga puta zaista želi proširiti patriotski blok i da su spremni na kadrovske ustupke kakve do sada nisu mogli primijetiti kao česte na bh. političkoj sceni.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79