Raguž: Hrvatima ne treba pomoć međunarodne zajednice

Predsjednik Hrvatske republikanske stranke (HRS) Slaven Raguž uputio je otvoreno pismo međunarodnim institucijama u BiH.

Na ovaj način je reagirao na poziv lidera HDZ-a da međunarodni akteri spriječe uvođenje tri rotirajuća gradonačelnika Mostara.

Pismo je objavio i na svom Facebook profilu.

Naime, Raguž je ocijenio da je na djelu politčka ofanziva iz Sarajeva, a kao argument za to je naveo spomenuti prijedlog.

Za njega je ovaj prijedlog sulud i priglup.

Saglasan je s predsjednikom HDZ-a Draganom Čovićem da vlada antihrvatska histerija, ali mišljenja je da Hrvatima nije potreba bilo čija pomoć.

– Mi se možemo nositi s njom. HRS je živući primjer za to… Naš rad u Gradskom vijeću je najbolji dokaz da se Hrvati itekako mogu i znaju nositi s probošnjačkom politikom – istakao je.

Poručio je da će naći adekvatan odgovor ako probošnjaci nastave s destruktivnom politikom.

– S toga, ovo što vas ovih dana gospodin Dragan Čović poziva da nam pomognete, mi iz HRS-a ističemo da Hrvatima nije potrebna nikakva pomoć. Možda HDZ-u treba, Hrvatima nipošto ne. Hrvati u Bosni i Hercegovini nisu HDZ – smatra Raguž.

HRS ima tri mandata u Gradskom vijeću Mostara.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79